SMART HOMES & BUILDINGS

Sistemele de control şi automatizare, cunoscute sub numele de „ Smart Home ” , au apărut şi s-au dezvoltat odată cu creşterea nevoilor şi cerinţelor proprietarilor de locuinţe. Datorită evoluției tehnologiei, instalaţiile electrice convenţionale sunt treptat înlocuite de sisteme interconectate capabile să analizeze diferiţi parametri ai unei clădiri şi să decidă realizarea unor acţiuni, atât într-un mod automat cât și controlate de către locatar.

What does automation mean in the case of offices, hotels or commercial buildings?

Automatizarea cladirilor comerciale inseamna controlarea flexibila si eficienta a birourilor, hotelurilor sau altor cladiri. Functiile cladirii vor fi adaptate pentru scopuri diferite. Managementul inteligent in cazul cladirilor comerciale inseamna:

– automatizarea storurilor

– automatizarea incalzirii

– automatizarea iluminatului

– controlarea fiecarei incaperi in functie de prezenta

– monitorizarea ferestrelor, usilor, parcarii subterane

– afisarea semnalelor de defect si avertizare imediata

– controlarea consumului de energie

– incuietoare inteligente, intrerupatoare smart cu touchscreen, etc.

De exemplu: cu doar o singura atingere de buton putem activa o serie de functii pentru a crea cea mai ideala ambianta pentru sala de conferinta, sau acasa. Se pot porni simultan mai multe functii, stinge toate corpurile de iluminat, coborâ storurile, porni proiectorul, stabili ventilatia si incalzirea ideala pentru a crea mediul optim.

Sistemul de automatizare cladiri/casa/apartament permite controlul, deschiderea sau inchiderea storurilor in functie de diversi parametri atmosferici precum soare, vant sau ploaie. Senzorii de lumina vor retrage automat storurile sau regla pozitia acestora in functie de intensitatea luminii exterioare sau a vantului. Datorita senzorilor de miscare, fiecare incapere poate fi incalzita in functie de prezenta, fara pornirea sau oprirea manuala a caloriferelor. 

Deschide chat
Buna
Cu ce va putem ajuta?
Suna acum!